Be my guest,..add yourself at my Guestbook!

Selasa, 29 Disember 2009

2009..

Hai... sekejap je masa berlalu, dah nk ke penghujung 2009..
Tak sedar pun nk masuk 2010..tambah lagi usia setahun..tak bestnyer...
Awal tahun ni aku keje kat KAMC-R lagi..sana tkde celebration pun.. so aku cuam g makan2 ngan kawan2 je..

Kenangan 2009 mmg best.. byk ngan member2 la terutama member2 kat Saudi..
kat sana br aku mengenali erti sebuah persahabatan.. mungkin sbb kita jauh dari keluarga jd kita lebih rapat ngan kawan2.

Takleh lupa kenangan aku g pasar basah buat pertama kali kat sana, g ngan Tay,Lay imm, Kak Mi, Jelawat, Puteri,kath,,best!! siap bergambo lagi walaupun kat situ sah2 haram amik gambo.Inagt lagi Tay perkenalkan aku ngan telur ayam with 2 egg yolk.Mula2aku tk caya gak, rupanya mmg wujud.dia siap belikan aku satu papan lagi....

Satu lagi kenangan pasal telur... Adala hari tu villa aku wat makan2(mmg umah aku slalu jd mangsa), kitaorg wat masak2 lauk melayu,tp chef cook nye cina (Tay-dia mmg terror masak), dan aku lak masak telur dadar ostrich..walaupun sebijik je tapi penuh sebesen, 3 kali goreng gak ler.. rasanya sama mcm telur ayam gak

kenangan g Usaiger village,, walaupun tk best maner tp sbb g ngan kwn2 gempak gak lar..maklum lah dah byr mahal..

kenangan 'mlaysian day' (actually party maasalama aku, terpaksa kitaorg semua bebudak malaysia kata time tu malaysian day sbb nk attend party ni.kiara gempak gak la..semua wajib dtg pakai bj kebangsaan, mknn pun makanan maaysia..melambak! siap ada fashion show, fashion show dr pengantin2 baru(siap Kak Mi sponsor bunga telur lagi buat semua org), sesi belajo make-up, karaoke, tukar-hadiah dan sesi menginstal shisha and menghisapnyer..Ada gak org yg dtg tu kata unit aku mmg excellent bab2 anjur party camgini sbb kitaorg nyer kerjasama mmg dahsyat!

Lagi waktu 'mlm indon'(ni aku yg bg gelaran sbb aku sponsor indon food), tema t-shirt and sluar katok!! tp aku pki sluar belang2..lantak arr. biasa la lps mkn2 kitaorg main terup dulu..alah main UNO..separuh lagi member lawan sahhiba..sapa kalah kena conteng muka,,hahaha first round yg kalah-AKU!! so asmida yg menang UNo tu contengla muka aku, tp dia baik, siap suruh aku pilih kaler, so aku pilih kaler kuning(tak la nampak sangat)ada ke patut dia lukis misai bergulung!!, bg diaorg yg main sahhiba kak ana kalah kene conteng..so berbunga sebelah pipi dia.lps tu activity kitaorg berjoget, main teka lagu/movie, joget lagi, mkn lagi,main uno ramai2
sambil layan lagu sampai subuh.. sapa tido kena conteng..dah pagi semua org mengambil giliran sesi menangis nagn aku.. ratu air mata, aku nagn kak ana..hahaha
korang mmg baik!!

ada gak kenangan kitaorg time winter,, buat barbeque, aku sponsor satay. diaorg kate marvelous!! entah arr..yg best nya sejuk2 menggigil kena bakar daging kat luar umah.bukan setakat asap dading tu je kluar, asap mulut kitaorg gak berkepul2 kuar.. elok lps panggang je, br je bwk masuk dlm umah, mknn sejuk blk..

Kenangan time g Madinah ngan Mekah ngan kawan2 dan tunjuk ajar diaorg takkan aku lupa..best giler.

Tu semua kenagan masis2 belaka,, tp ada gak yg pahit.. bial aku disahkan pregnant buat julung2 kalinya sejak aku kawen ngan Fizal.. Happy mmg happy tp tk lama pun.. dlm 6 hari je,, pastu gugur walaupun aku jaga ngan elok..tkde rezeki kot..

TAPI yg best gilernye,, aku gak jd penganggur dekat 5 bln dln tahun ni gak..hahaha menghabehkan beras je aku ni..

4 ulasan:

  1. hai... byk spelling error nie.. sorry arr

    BalasPadam
  2. hahaha...dah jd blogger rupanya... eh, hang tak join biggest losser ke...? ha ha ha..lawak tahap terajang nih..

    BalasPadam
  3. karim: aku br try2 je.. mmg ko nk kena ni... lawak la tu...!!!

    ucop: keje... keje buat taik mata!!

    BalasPadam

Related Posts with Thumbnails