Be my guest,..add yourself at my Guestbook!

Ahad, 17 Julai 2011

suatu hari di hari lahirku..




Assalammualaikum,...

hmy_bcuk buka bicara pulak tgh2 mlm kat Saudi ni..

sbb dah lama aku tader citer baru kat sini so kali ni biarla aku update sket citer2 merapu..

Okay, kali ni hmy_bcuk nk buka citer pasal b-day kali ni...

kali ni sambutan mmg terasa sgt sedih,..sedih sgt sampai aku bawak diri

time tu aku ader dlm cruise, dari Calais, France nk ke Dover, UK..

aku tggu2 gak message dr hubby aku..tak sampai2 pun, (already midnite kat Mesia)

mungkin sbb tgh2 laut tader coverage la agaknya (menyedapkan ati sendiri)...

Tapi sampai ke London tader aper2 wish pun..aku senyap!


Sesampainya aku kat Victoria Station London aku try call 'dia',

he not pick-up his phone..(frust aku)..

so aku bwk la diri aku jalan2 kat London,

member aku tamau ikut aku so aku jalan sensorang ikut underground ke Bayswater,..

ingat nk cuci2 mata kat situ...

and at last terserempak ngan Azhar, Din and geng RHB kat Bayswater underground...

so kitaorang jalan sesama..makan sesama..ingat nk blanjer diaorng mkn kat noodle-oodle, tp diaorng nk p Taza mkn kebab..

Paling aku terharu diaorang wish and singing 'happy birthday' song kat aku dalam Taza Restaurant London...

Tersentuh ati aku time tu..serius! rasa nk nangis time tu..sbb mmg aku tgh bawak diri ubatkan hati..orang yg aku br kenal bbrp hari begitu baik..alhamdulillah Allah swt temukan aku ngan insan2 yg baik2 ni..

Aku tak lalu nk mkn kebab, tp sbb kwn2 aku telan jugak..


In my mind teringin giler nk makan 'char kuew tiaw', (teringat time aku ngan hubby mkn kat Bangsar)..so aku bgtau kat diaorg..

Si Din usaha suruh aku try kat Mlaysia Hall, kot-kot ader rezeki aku kat situ, dan ader rezeki aku kat situ walaupun rasanya taklah sedap mana pun..terharu sbb jumpa ngan Yuzana dan diaorg teman aku mkn kat situ..serius perut aku nk meletop kenyang!


Then lps mkn2 kami gerak ke Bayswater underground balik sbb nk hantar Azhar and geng RHB blk Heathrow airport..Aku sgt2 bertuah sbb dapat berkelan ngan diaorg, moga2 kita dpt jumpa lg kat Mesia..

Then aku ngan Din gerak ronda Bayswater...jalan2 cuci mata..

bagi aku dia sgt baik, lembut, caring dan sgt syg ngan family dia..(bagus tu),

aku treat dia mcm adik aku je..pastu kitaorg g mkn buffalo wing n smoothies (as recommended by Abu), dan mmg sedap!

Then kami rushing balik, dan Din pun blk ke Malaysia Hall dan aku still ronda2 kat area dekat2 situ..beli la sket2 ole2 buat osmate aku kat saudi tu..

Rezeki aku agaknya, Allah nk bg aku berteman sepanjang hari jadi aku tu..sepanjang perjalanan blk ke hotel aku ditemani oleh, Abg Azmi, Cino n Mat(student)..

Alhamdulillah...

hubby aku hanya call aku on the next day...aku just layan je lar.malas amik pusing

So petang tu aku fly blk ke Riyadh dan sampai umah next morning..

Asmida dah ader kat umah, dia tertidur kat sofa-dia pun br sampau dr KL..

Then Hajar blk dr kije, terharu sbb 2-2 osmate aku wish happy birthday sambil peluk2..

diaorang mmg baik, sangat baik sebenarnya walaupun consider adik2 aku..


Lps balik dr vacation tu aku jatuh sakit, URTI ngan pink eye (mana dpt pun aku tatau)

dan satu hari depa bg hadiah kat aku-sempena birthday..perghh giler syahdu

hubby sendiri pun tak bg hadiah depa dah start dulu,..

thanks!!

Buat semua kawan2, yg baru atau yg lama terima kasih hmy_bcuk ucapkan ikhlas dr hati kecil nie..

mmg thn 2011 ni thn yg beri hmy_bcuk byk kenangan..

kenangan yg tak akan hmy_bcuk lupakan..




























1 ulasan:

  1. Wah.. Sambut birthday sambil berholiday... Best3... Tkpela hubby wish lambat sket..wish la jugak kan dr xde langsung... huhuhu...

    BalasPadam

Related Posts with Thumbnails