Be my guest,..add yourself at my Guestbook!

Khamis, 11 Ogos 2011

11 Ramadhan



Assalamualaikum dan Ramadhan Kareem buat semua,..

Hmy_bcuk sambut ramadhan buat kali ke3 kat bumi arab ni..

dan alhamdulillah semua berjalan lancar atas kehendakNya..

Okay, abis dah session bahasa melayu peringkat tinggi..

Hmy_bcuk guna bhs mudah je..

Pagi ni lak tetiba bgn awal, (sbb mlm td migraine dtg mengetuk kepala aku!)

so bila dah terjaga kul 1am ni mula la syahdu sensorang;

teringat kat mak-ayah kat kampung, saat2 bersahur n berbuka ngan abg n adik,

bagaimana mak n ayah kejutkan kitaorg bersahur n kerenah2 kitaorg 3 beradik..

sedih juga bila teringatkan hubby yg berbuka n sahur sensorang, tp nasib baik mum in law ader temankan dia..

Aku?..

biarpun ditemani oleh hsemate yg baik2 belaka tp still tk sama ngan insan tersayang..(sedih beb!) aku mmg jarang tunjukkan muka sedih, tp jauh disudut hati aku kekosongan tu mmg terasa..

Alhamdulillah, awal Ramadhan aku, hsemate n bbrp kwn2 lain bermusafir ke Mekah..merasa la pengalaman berpuasa dan berterawikh kat sana...Ramai betul saudara2 kita disana..InsyaAllah ader rezeki aku g sana lagi..

2 minggu lagi 2-2 hisemate aku (Asmida n Hajar) akan blk beraya kat mesia..best nyer!!..

diaorng dah excited giler dah tu,..Asmida nk blk bertunang dan Hajar dah bersemangat nk wat open hse..perghhhhh...melepas aku dgn kemeriahan suasana syawal kat mesia..

Aku still kat saudi,..bercuti 4hari time raya but stuck here..open hse aku buat gak insyaAllah sbb meraikan Syawal( mula2 aku malas je sbb tkde mood, tp kak Mi nasihatkan aku kita kena gak meraikan Syawal) so aku buat je la ala kadar nanti..

arghhhh...terbayang suasana jln2 sekitar KL sekarang, mesti penuh dihiasi ngan lampu2 n ketupat lampu..hehehehe..

Buat semua kawan2 dan pembaca semua, hmy_bcuk menyusun jari pohon ampun maaf jika ada salah silap sepanjang perkenalan kita..


Salam Ramadhan...
Hmy_bcuk @0128h
KSA (Kingdom of Saudi Arabia)



1 ulasan:

  1. Jangan la nanges raya sengsorang.. Aku pun raya sengsorang jugak.. Huhuhu

    BalasPadam

Related Posts with Thumbnails