Be my guest,..add yourself at my Guestbook!

Ahad, 25 April 2010

jenjalan..


Minggu jenjalan aku br je lepas
Jenjalan ngan hubby aku
tk ke mana pun
dekat2 sini gak..
janji g dating ngan hubby
So kat sini aku nak criter pasal salah satu tpt yg aku pergi
BUKIT TINGGI...
Sblm ni aku mmg tk pernah jejak kat sana
kira mcm first time la kat situ..
selepas meredah jalan dan membaca signboard
(aku ingat jauh sgt la tpt tu)
sampai la kitaorg kat BKT TGGI tu..
so destinasi pertama mestilah
COLMAR TROPICALE
(sila refer to the pic above)
ala-ala Perancis la kiranya tpt tue
Selepas bayar tiket sorang sepuluh hengget,
kitaorg pun cari la carpark..
kuar dr keta..
ingatkan sejuk arr tpt tu..
TK SEJUK PUN!MyEm0.Com
Then kitaorang pun start amik gambar..
shot sana,shot sini..
malas aku nk paste kat sini
sbb byk gambo kitaorg sensorang
(segan nk mintak tlg kat org laen amikkn gambo,..kitaorg bukannyer glamer pun)
aku cuma letak gambo kat fb aku je..
Tempat tu kecik aje..
aku rasa panjangnyer dlm 100m je..
tak menarik sgt pun..
setakat amik gambo tu kira orait la.
Kat situ gak ader Japanese Garden n Botanical Garden..
so kitaorg bwk kete n g parking dekat2 situ
terpandang2 gak bbrp org visitors
tgk terbongkok2 memanjat aka mendaki jalan naik atas tu..
tgk signboard kene menapak 300m
sblm sampai ke Japanese garden tu..MyEm0.Com
Hubby aku ngan aku skali naik cuak gak..
sbb tgk awek2 yg kurus pun mcm semput je naik atas tu..
(walaupun jln tar)
so kitaorg tanya la kat sorang mamat yg melepak kat parking tu..
dia kata dia tak kuasa nk memanjat naik atas tu
baik dia lepak kat bwh je amik angin..
aku pun senyum2 la..
lps aku pandang hubby,.hubby pandang aku..
kitaorg pun blah balik..MyEm0.Com
On the way blk singgah ler kat tempat kuda
(horse trail)
tgk bebudak naik kuda jenjalan..
aku nak naik??
cian lak kat kuda tu
semput kuda tu dia buatnyer
kene lak nyanyi
'kudaku lari gagah berani'.....MyEm0.Com
mau tergolek kuda tu nanti..hehehe
Finally tamat la salah satu journey kami ari tue.
Tp aku ada tgk kat google
dekat2 area Bukit Tinggi
ada hutan lipur lintang(kalau tk silap)
dan ada tpt nak tgk gajah(lupa lak namanyer)
hubby aku cakap lain kali la..
setakat nak mandi air terjun
kat Ulu Yam leh g..MyEm0.Com
So kesimpulannyer ttg Colmar Tropicale..
Biase-biase je tpt tu..
(aku lg enjoy g Sunway Piramid hehehe..)

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts with Thumbnails