Be my guest,..add yourself at my Guestbook!

Jumaat, 10 Disember 2010

Fire & Ice by Catherine Hart

Hampir berjaya menghabiskan novel nih..Kira dah tahap kura2 tk cukup makan utk menghabiskan novel nie..Bukannyer aper, tp hmy_bcuk tader masa terluang utk membaca..
Slalu nyer time2 mata nk tertutup utk tido baru selak2 sket and time lunch break kat tempat kije..Hahahaha lawaks giler sbb ni lah novel yg paling lama hmy_bcuk nk menghabiskan nyer..

Berbalik pasal novel nie, novel ni hmy_bcuk pinjam dari member hmy_bcuk gak..exchanged gitu. novel ni novel dewasa..paham2 je lah dewasa, tgk gambo pun tau, tp novel yg hmy baca ni tader gambar, iyer ler dah duduk pun kat tanah arab yang syahdu ni maner nak jumpa gambo yg bukan2..

novel ni mengisahkan suasana zaman dulu2, alahai zaman Amerika pakai kereta kuda ngan pakai kapal laut la ( tak tau la tahun brp masihi lak!), kisah awek Irish yg sebatang kara yg kaya-raya dan cun melecun..naik kapal dan kapten kapal yg hensem tahap cipan tu jatuh chenta la plak ngan awek tuh..
dan sbb nanny awek tu mati lemas kat tgh laut time ribut taufan jd si kapten amik chance la kawen ngan awek cun tu..kononnyer nak protect awek tu la..(standard ayat lelaki)

So depa sebenarnyer suka antara satu sama lain tp, biasa la ego tahap dewa, maka depa asyik gaduh memanjang.sampai status laki-bini depa pun dirahsiakan kepada family..tp malam2 mencari gak! buduh!

Macam2 jadi dlm citer tu, kapten kapal tu dlm masa yg sama buat kije illegal jd pirate dan bini dia dpt tau bini dia pun jadi pirate gak dan dia rompak brg yg laki dia rompak!- (susah2 je),..
time bini dia jd lanun, bini dia siap seduce laki dia lg, tp laki dia ni punya la sengal tak tau yg lanun pompuan tu bini dia, sbb bini dia pakai mask!( aper nyer bingai la laki dia tu, tkkan suara bini sendiri pun tak kenal!),

last cerita sama gak la mcm citer industan,..happy ending beb!

-bg aku citer ni biasa2 je, melalut2 kontroversi nyerdan terlalu detail segala mende penulis tu nak cerita..dalm erti kata lain terlalu detail! aku kasi score 3 bintang je..

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts with Thumbnails