Be my guest,..add yourself at my Guestbook!

Selasa, 21 September 2010

BIKIN AKU JD GILA!!!


Kul 2am td Inche Fizal called,kata dia demam..tgh hangat hati sbb clinic tk bukak lg..mengadu la tu.. hmy_bcuk pun leh dgr je la bebelan Inche Fizal...nk wat camne dah dok jauh...

Arini adalah hari hmy_bcuk menambahkan dosa lagi.. bengang GILER!!!!..
mmg la warga2 saudi ni tk leh kerja kat tanahair depa sendiri...MALAS n tkleh handle stress!! BODO TOL!...(tambah lg dosa aku!). Td orientasi tader wat per pun buang masa dan tak terancang langsung semua aturcara..nasib baik la bukan bln posa kalau tak mau bukak posa aku! PENAT GILER DAN MENYAKITKAN ATI..mungkin depa still mood raya dan esok depa cuti lagi sbb 'National Day' depa.

Berkenalan ngan member baru td, Kak Ana-mother of 5 tp tk pernah masak-dasatkan?! Sanggup makan roti je sbb tamau masak..dan very dependent on me!! rimas la aku sbb semuanya aku yg uruskan utk dia..camne dia uruskan utk anak2 dia tu? anak sulung dia dah 22thn aku mana ader anak lg tp aku leh je managed diri aku ni..

Then aku berkenalan lak ngan Ho bdk cardiac OR, kalut la dia-mengingatkan aku pd Goh kat IJN..leh naik drh tggi aku dibuatnya..sampai aku urut blkg dia soh relax jap n jgn buat aku kelam kabut...dia dok seumah ngan Kimtan tp cian lak kat dia sbb tader internet access, tk antar berita lg kat back home, so aku yg baik ati ni ajak la dia mai umah aku utk pakai Skype..harap jgn dia menyusahkan aku slalu udah ler! penat aku berkawan ngan org yg tatau bertenang nih!

Pastu kenal ngan akak Umi Kalsom, wah dia mcm jg standard diri sendiri je..tk senyum pun..mcm2 dia bebel tk puas ati tp kat aku je la..sib baik aku dok seblh dia sampai kul 11.30am je,kalau tak bertambah2 la ayat yg tertulis kat bahu kiri aku nih!

Nape arini aku kenal ngan org2 yg mcm nie?..aku yg dah sedia ada mentally tired ngan ngan orientation staff ditambah ngan member2 br..sib baik la aku tau susun atur @ hospital setting ni, kalau idak mau aku histeria kot?!

2 ulasan:

  1. sian nyer ko....baru sampai jer dh dpt mcm2 perangai kengkawan....sabo2...

    BalasPadam
  2. tu kenkawan sama2 orientasi ngan aku..tp member umah aku wokeh je..

    BalasPadam

Related Posts with Thumbnails