Be my guest,..add yourself at my Guestbook!

Rabu, 29 September 2010

Pengalaman10 hari


Tanpa disangka masa berlalu tanpa disedari..Dah 10 hari aku kat sini..KAMC-Riyadh, kawasan yg tandus ditengah2 negara Arab Saudi yg kaya ngan hasil minyak..
Sesampainya aku di Riyadh waktu itu baru pukul 2.35am, dah setelah segala proses imigresen selesai kami beramai2 bergerak ke KAMC..Penat usah nk cerita...GILER PENAT! Nasib baik housemate aku dah siap2 buat reservation bilik utk aku, so aku tader masalah sbb stay ngan diaorang..
Next day aku ngan the others g report duty, lagi skali aku terkejut! 98 org total new arrival!! Kami bikin rekod kat KAMC-group yg terbesar skali..Kebanyakkan nyer dari MYS, PHL, BRI, AUS, SLO, CZEZ, NZ, S AFRICA, JORDAN dan SAUDI ARABIA sendiri..
Start orientasi 20 Sept, dan kenal2 ngan semua org..Time tu mmg bz nak settlekan diri masing2..Nasib baik cuaca tk ketara panas!..Aku still leh relax...sbb aku dah tau lay-uot spital,tader la menggelabah sesat!
Sbb kitaorg ramai giler, so nk settlekan urusan bank, laundry, stethoscope, passport, saudi ID, medical check-up, blood testing dan lain2 ibarat mcm berlumba!.. Itu pun aku masih blm g register utk BLS exam sbb waiting list pun dekat 8 bln! so my saudi council registration can wait! tp mmg susah tak register nga saudi council! ARRGHHHHH!!!! -pecah kepala!
Weekend ni aku nk register online kat MYS embassy-tu pun aku tk wat lagi!-hmy_bcuk nape ko teruk sgt daaa?
Dalam bbrp hari ni aku dpt la buat kawan, ada yg ok ada yg kerek-biase ler manusia..lantak korang la.. tp blom ader sorang pun yg boleh aku buat jd kawan baik..hehehehe..mmg tk leh lawan group aku dulu, kitaorg lagi sempoi!
Exam- drug calculation aku dah lepas..giler passing mark 100%, tp naib baik soalannyer kira sempoi straight forward-tu pun 50% gak la org yg sangkut.. 6 Oct English exam lak-90% passing mark-aduyai...kene tgk twilight manyak2 la!! heheheheeh*sheesh*
Apa yg aku harapkan semoga segala urusan aku kat sini dipermudahkan, dan doakan agar aku sihat sejahtera dan survive well kat sini...

2 ulasan:

  1. selamat berjaya kat sana k...
    macam best je dok sana...hehe

    BalasPadam
  2. thanks abg eq,
    mmg 'best' sgt la,..jauh dr family
    tp not bad kat sini...

    BalasPadam

Related Posts with Thumbnails