Be my guest,..add yourself at my Guestbook!

Isnin, 12 Julai 2010

The Twilight Saga: Eclipse


Hi.... Semalam hmy_bcuk kuar g nonton citer ni ngan En Hafizal Razali...
Actually dah get ready nk g malam Sabtu aritu tp ada incident yg 'baaaiikkkk punye' jadi..
kehkehkehkeh... (driveshaft kancil Opti nyer tercabut!!! kene naik towing truck!)..gila babas nyer malu!!
Mmg seperti yg telah diduga garapan citer nih (wow ayat aku..) mmg memuaskan..kira menjadi la, walaupun seperti biasa tak setanding novel.. tp tak rugi la g membuang duit semalam..dan paling best audience malam tu semua sporting.. siap sorak2 ngan meng'woowww' dan meng'uuuuuuu' kat situ...tu blom yg ader terperasan sampai sengih sampai telinga!!

Bagi yg tak pernah membaca novel karya cik kak stephanie meyer ni mungkin akan confius/pelik sket sbb citer nie adalah sinambungan siri2 novelnyer...

Kali ni dalam eclipse kita leh tgk si Bella terperangkap dalam cinta 3 segi, antara Edward ngan Jacob...Kat sini gak kita dapat lihat bagaimana dalamnya cinta si edward dan dia beberapa kali gak la ajak si Bella ni kawen..tp si Bella takut ngan komitmen pd usia muda..si Jacob lak tak abis2 mengayat ngan menasihat si Bella supaya tgglkn Edward n jgn jadi vampire...

Tapi kali ni kita dapat lihat bagaimana The Cullen ngan Wolf pack mengambil kata sepakat utk sama2 bergabung tenaga utk melindungi si bella dr angkatan newborn vampire yg diketuai oleh Victoria dan Riley..

Dalam Eclipse gak kita dapat tgk The Wolf pack dah bertambah bilangan ahlinya..kisah2 masa lampau si Rosalie ngan Jasper sblm diaorg jd vampire..cinta yg mendalam bg si Edward ngan si Jacob luahkan perasaan nyer kat si Bella..

Kesimpulannya,... aku suke!!!! Aku kasi markah penuh..5 bintang!!! (korang tk setuju lantak korang la!!)
tak sabar nk tggu cd blu-ray ngan cd soundtracknyer kuar!!! ader lagu Muse lagi..akak suke!!

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts with Thumbnails