Be my guest,..add yourself at my Guestbook!

Sabtu, 3 Julai 2010

Lafazkan Kalimah Cintamu - Siti Rosmizah

Salam,...
Kembali lagi ke sesi ruangan 'muntah darah' hmy_bcuk..
kali nie hmy_bcuk nk citer pasal novel yg masih fresh hmy_bcuk abis baca...
hmy_bcuk minat gak arr ngan penulis nih..ada 2 buah novel rasanya dah baca,..
novel nie agak tebal gak arr,.. 810 pages,
hmy_bcuk mmg jenis yg excited baca novel yg tebal2
sbb leh abis lambat sket..tara mcm buku ni satu ari setengah gak la nk menghayatinya..sbb tu hmy_bcuk nk buku yg 2000 pages br best tk yah beli buku seminggu!

Memula hmy_bcuk baca novel nie,...
wa cakap lu serious!, serious!!
wa leleh beb!!
Dalam otak hmy_bcuk time tu dok kata, camne nk abiskan baca novel ni,baru bab satu dah leleh!..
Then hmy_bcuk teruskan gak,...
bab 2...leleh lagi... mak aiii,..gimana sih?
then,masuk bab2 yg seterusnya leh ketawa terkekeh2 mcm baca komik!..
magic kan??.. hmy_bcuk sanggup tahan mata smlm sampai kul 4.30am dan gelak sensorang!!

Okay, overall novel ni simple je..
jln citer biase2 je bg hmy_bcuk, kisah pesakit breast cancer..
Kisah tentang si Qila anak yg disisihkan dr papanya kerana dianggap sial krn menyebabkan kematian mamanya seorang penderita ca breast..budus tol bapak dia! kisah dia time budak2 tu mmg tangkap leleh..Then bila dia dah blk Mesia, kene kije ngan company papa dia time tu mmg merapu-meraban..kekadang cam tk logic lak budak 1st class degree holder perangai merapu!

Kat situ gak dia jumpa bakal suami dia, Ryan, yg juga sepupu dia dan juga musuh ketat no 1 dia dan juga pakwe akak dia..kiranya pantang jumpa je la,asyik gaduh je..

background watak2 dia hebat2,..keturunan Tengku..mix-blood,..kaya,.. syarikat sendiri, org gaji,sahabat setia,..etc-etc..(standard citer org kaya2 la)

So pastu macam2 mende jadi dan depa kawen sbb amanat papa si Ryan,kira kawen paksa kalau tk harta papa Ryan kira dpt kat Qila..bla-bla-bla-bla

Then, mcm2 watak kuar,pun kira merapu2 gak..klakor gak la karekter depa...
Dah nk ending br la sedey sket balik...sbb Qila dpt ca breast dan dia preagnant anak Ryan.

Okay,kesimpulan yg leh dibuat,citer ni jd meleret2 sbb penulis tulis ngan detail sekali bab2 merapu meraban tu!.. jalan citer dia simple je sebenarnya..
tp disebabkan otak aku pun kira mcm otak kartun,merapu gak...so ok la!!
leh gak arr kasik gelak..
tp kalau korang tanya best ke idak,nk beli ke idak,...
aku akan jawab suke ati korang...
sbb tkde mende yg menarik sgt..leh arr isi masa boring korang nanti..

Okay masa utk hmy_bcuk titun!! jumpa lagi di sesi 'muntah darah' yg berikutnya!!

2 ulasan:

  1. Salam...hai kak siti..sy peminat setia novel kak...kita prnah brjmpa dan bergambar time pesta buku kt pwtc tahun lps...sy da ade 2 buku kak....mmg leleh la kak...my mum bc pon siap nga pakej mengs lg...da 2 3 hr sy mncr buku Lfazkan kalimah cintamu n br sy dpt th hny dijual di keda buku popular je...tp jgn risau akn sy dptkn jg..lm sy tggu baby baru kak ni...

    BalasPadam
  2. best kot ..novel nyh..ngan novel andai itu takdirnya ngan cinta kau dan aku..emg nk nangis lha time bce bku ANDAI ITU TAKDIRNYA.!

    BalasPadam

Related Posts with Thumbnails