Be my guest,..add yourself at my Guestbook!

Rabu, 30 Jun 2010

SweetSour by Nasz



Selamat kembali kepada sesi 'muntah-darah' ngan hmy_bcuk...
sesi 'muntah-darah' ni cuma berlaku bile hmy_bcuk terlebih waktu senggang...
(ewahh bahasa!)
pendekkan la citer,.. novel ni rocks!! bukan batu ye...
tp bahasa yg digunakan ala2 hmy_bcuk gak..tkde bunga-jiwang-karat!!..
merapu-meraban je ader..kalau cikgu tatabahasa check,..
awal2 dia soh berdiri atas bangku!
So... sweetsour ni kisahnyer ttg 1 awek (alia akma)
ngan 2 pakwek (Zarul ngan Faizul aka Joe Jambul)..
hahahaha, mamat2 ni adik beradik..anak Tan Sri!
Alia: budak yg idup amat sederhana,sempoi,
ayat2 agak klakar,
cunnyer sedang2 ajer,kira leh wat calon bini la,
suke ngan Zarul
A - Yang manis,harum lagi wangi itu Zarul
"kira org ni taraf cincin gula2 ni ajelah"
Sepuluh hengget tu.."sungguh2 dia cakap.
"berkira...baru sepuluh dah kecoh..bukannya seribu pun."aku jeling dia.
"byk cakap pula..kalau tknk bg blk.." dia hulur tgn kiri.
Tk tahu pula mcm ni punya seronok apbl dpt cincin..w/pun cincin gula2..
"ni kira org 'cuplah' ni" sambung dia lg.
aku simpan senyum.Tk boleh senyum depan2 ni,nanti dia perasan!.
Zarul: anak Tan Sri tp very down to earth!,
amat sayang-suke-caring ngan Alia dr zaman sekampus ngan Alia..
ayat tkde bunga2,..
suka berdikari,kalau leh nk lari dr tittle bapak dia,
blajor n cuma kije kat kilang kat mesia je...
minat transformasi kan kete dia..
B - Yg pahit,masam,masin,payau itu Joe Jambul
"bayar cincin ni."Kata dia.Betul ke ni, apa yg aku dgr ni.
"what?" aku terjerit di situ.
"pay for this." Relaks je dia mengarah aku lg.
"okey...saya bayar!"aku jeling dia.
Tp kan, juling mata aku tgk bil RM 10000 kay Tiffany tu,.Gila ke apa? Batu planet mana dia pakai buat cincin bodoh ni!
Faizul aka Joe:abg Zarul, gaya idup kaye-raya,..
ada duit semua leh bikin!..asyik memerintah org je kijenya,
idup ala2 zaman jahiliyah, womanizer,
senang kira kaye giler la..kira makanan yg paling murah dia mkn pizza je,..
kete pun tukar2 je..
kira stok tk leh wat calon suami!
tp pas jumpa Alia dia jatuh cinta dan berubah..
citer nie start time Zarul-Alia kat kampus sampai la depa ni kawen ngan pasangan masing2..
aper jadi ngan dia orang??
camner lak Zarul leh lak kawen ngan Suraya(pompuan yg dia tk suka)
dan Faizul kawen ngan Alia..
Alia jd kakak ipar Zarul...
novel ni mmg mcm tajuk dia sweetsour...
best!,..
leh senyum,
leh sedih,
leh gelak gak sensorang,
leh rasa perasaan watak tu...
cuma kalau dia panjangkan lg kisah diaorng jd dalam 2000 pages ke lg best!
tk cukup arr ngan 569 pages!
(la ni hmy_bcuk cam minat lak ngan novel2 yg bhs nyer sempoi)
(^,^)Y

1 ulasan:

Related Posts with Thumbnails