Be my guest,..add yourself at my Guestbook!

Isnin, 7 Jun 2010

TUNAS-Hlovate


Kali ni aku nak citer pasal novel terbaru milikku..
Hehehehehehe....aku rasa since book fair kat PWTC April lps aku dah kata kat hubby aku tu last aku shopping buku..
tp biasa la janji tinggal janji..huhuhuhuhu..
sejak tu kerapkali aku temberang kat hubby aku pasal novel and each time aku dok kata tu last!!
So arini aku g OneUtama, plan nk tgk wayang Lagenda Budak Setan..,
so tgh2 meronda tu mata aku sempat gak menjeling kat MPH..(dlm kepala otak aku dok plan strategi camne nak bodek hubby aku ni nk masuk jap kat MPH tu)
Hehehehehe..disebabkan otak temberang aku yg bergeliga ni, aku pun wat2 la muke kesian kat hubby aku..
"abang, kalau kejap ni kita masuk MPH jap ok tak?",aku tgh merangka strategi..
"nak buat ape lak?Kata nk tgk LBS?."Hubby aku dah terangkat kening dah..
Aku pun cocok angin,."ala bang kejap je.."dan sempat buat muka berkeyakinan..
"org nak carik 1 buku je!! betul 1 aje!"
Hubby aku dah geleng kepala.. "jom g booking tiket dulu!"
"YES! YES!!" aku dah senyum ala2 kambing dah!
Aku pun cepat2 jalan dan naik esculator cepat2..hehehe nak kejar masa..walaupun time tu baru kul 6.45pm
Dan selepas beli tiket wayang aku pun cepat2 tunjuk kat dia jalan kat MPH tu.
"abang,org kat situ ye.." menonong je aku g ke tempat novel melayu..
"mmm..." tu je jawapnye,..
terus mata ku memfokus cari jemari seni>Hlovate>TUNAS!! Berjaya!!!
Dah dapat!!!..
pastu mata aku dah ternampak lak Gurindam jiwa..'Camne ekk?,janji td nk rembat satu je tp rugi lak kalau tak angkat ni skali..kalau pas bayar aku sorok dalam handbag aci tak?..
hishhh,,..kang buat angin dia tk baik terus dia ajak aku blk umah.
Tak dapat lak tgk LBS tu..
tak pe arr.beli satu dulu,buat2 baik kat dia..hehehehe
"bang,dah jumpa dah!" aku g jumpa dia kat rak buku2 ala2 sejarah..
Bila lak mamat ni minat baca buku lak?
"satu je ke?" dia buat2 muka tk caya..
"satu je la..kan td cakap 1 aje"...
"Hmmm,jom!"
hehehehehe...
So kenkawan..aku berjaya dapatkan TUNAS..
actually citer ni kisah Addin&Benz time kat Kolej Tunas ngan konco2 Addin MAGNIFICENT 7!..
nak tau kisah kenakalan dan 'jenayah2' yg diaorg bikin kat sekolah
aku tau pasal kisah Addin n MAG 7 sbb aku dah baca aA+bB..
kiranya kisah ni bersambung la..dr zaman dia sekolah sampai dia dah kawin)
HLOVATE..BUAT LA ADDIN SIRI KE3 LAK!!
(kene stop dulu,,beta nak membaca!!)
-semua novel Hlovate aku kasi full-mark..5 star!

1 ulasan:

  1. Perghh mmg tabik spring toing2 la kat Hlovate ni..Tunas mmg best..ayat sempoi,mcm rasa best je kalau dpt join bebudak Tunas tu..
    mmg dalam Tunas kita tk nampak kisah cinta atau ayat loving bagai,..tp kita dpt benda yg lagi best dr tu..FRIENDSHIP!!
    Pasal The Magnificent 7 tu mmg best giler!,nakal,penuh ngan idea merapu,otak geliga,sempoi,bikin jenayah sekolah yg gempak2,tp masing2 punyai peribadi yg berbeza tp satu kepala..kalau Hlovate wat novel kisah bebudak Mags 7 tu starting depa kenal dr form 1 tu lagi best!..Mmg kalau baca Tunas aku pun boleh leh kata, The Magnificent 7 tu 'the college legend!'..

    BalasPadam

Related Posts with Thumbnails